Klassebilleder

Hos Frandsen Fotografi har vi mange års erfaring med at tage professionelle klassebilleder. En vigtig fotografisk disciplin, som går helt tilbage til slutningen af 1800-tallet. Klassebilleder har ikke kun betydning for de fotograferede elever og personale, de er også vigtige for vores kulturarv. Igennem dem ser vi, hvordan tiden og skolen har og fortsat ændrer sig. Derfor fortjener klassebilledet, at blive taget alvorligt. Et godt klassebillede skal stråle af fotografisk professionalisme og kvalitet, så vi udover genkendelsesglæden, kan bevare klassebilledets stolte, kulturhistoriske værdi.

Et klassebillede fra Frandsen Fotografi

Hos Frandsen Fotografi har vi mange års erfaring med at tage klassebilleder.  Vi bruger fotografer, der primært tager klassebilleder. En god portrætfotograf, er nemlig ikke altid ligeså god til at tage klassebilleder. Vores fotografer gør derfor det de hver især er bedst til, så resultatet bliver derefter – smukt og stilrent. Vi har masser af erfaring med skolebilleder og vi kan derfor med garanti hjælpe dig.

At tage vellykkede klassebilleder er en vanskelig disciplin, som kræver fotografisk knowhow og erfaring. Fotografen skal både takle alt det tekniske, samtidig med at man fanger elevernes og lærernes opmærksomhed, noget vi er eksperter i hos Frandsen Fotografi. Hos os får du et vellykket skolefoto.

For at kunne skabe smukke skolebilleder, har Frandsen Fotografi derudover brugt år på at finpudse og videreudvikle klassebilledet. Vi har tænkt over alle detaljer og processer, så det endelige fotografi lever op til vores og kundernes høje kvalitetskrav.

Historien bag klassebilleder

I Danmark har vi taget klassebilleder i over hundrede år. Ser man tilbage på nogle af disse klassebilleder, tegner de et spændende billede af tidens foranderlighed. Opstillingen af eleverne, flankeret af deres lærere, er stort set den samme som i dag, men alligevel er meget forandret. De gamle fotografier fortæller om magtbalancen elev og lærer imellem, om pigernes og drengenes forskelige roller og historier.

Op igennem 70’erne forandrer magtfordelingen sig. Lærerne får langsomt et mildere udseende, og børnene ser mindre dominerede ud. Der er sket meget, og sådan vil det selvfølgelig fortsætte i fremtiden. Derfor er det vigtigt for Frandsen Fotografi, at fortsætte med at videreudvikle traditionen indenfor klassebilleder. 

Fremgangsmetoden ved klassebilleder

Som noget helt specielt medbringer Frandsen Fotografi eget gulv, bænke og stole, når vi tager klassebilleder på skolerne. Dette skaber et ensartet look i årbøgerne, og får både elever og lærer til at træde tydeligere frem portræt-mæssigt. Man ser stadig tiden i børnenes og lærernes ansigter og beklædning, men omgivelserne får en helt anden dybde og ro. Et smukt, stilrent klassebillede som vækker minder og eftertænksomhed nu og i fremtiden.